Renovatie Valkhofpark

Vanaf eind 2022 / begin 2023 gaat de gemeente het Valkhofpark opknappen. Ze hebben hiervoor een schetsontwerp gemaakt. Op donderdag 10 februari is er een digitale bijeenkomst geweest waarin men liet zien welke idee├źn ze hebben voor herstel van de muren, een nieuwe entree, beplantingen en faciliteiten voor verlichting en evenementen.  Klik hier om deze bijeenkomst te bekijken

Monument

 

Het is een bijzondere klus: het park is een (rijks)monument dat op verschillende manieren beschermd is. Hier zit 2.000 jaar geschiedenis in de bodem. Vandaar dat we voorzichtig moeten zijn en niet alles kan. Tegelijk is het park een levendige plek die veel bezoekers trekt vanwege de natuurlijke omgeving met prachtig uitzicht, de historische gebouwen en de evenementen. 

Valkhofkwartier, Kelfkensbos en parken

De opknap van het Valkhof past in een groter geheel: het Valkhofkwartier. De omgeving van het Kelfkensbos en het Valkhof is de plek waar iedereen kennis kan maken met de geschiedenis van Nijmegen. De komende jaren wordt het hele gebied stukje bij beetje aangepakt. De afgelopen jaren knapten de gemeente de Waalkade en de Lindenberghaven op en bouwden ze het centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. De reconstructie van de Hoogstraat is bijna klaar. Komende jaren wil de gemeente onder andere aan de slag met de parken, de verbouwing van het museum en het Kelfkensbosplein.