Beeldende tentoonstelling ‘Mijn grafplaats’’ in Valkhofkapel, Nijmegen
In gesprek met kunstenaar Josje Schouten over de mogelijkheden van dialoog tijdens het leven

Zaterdag 11 januari vindt de opening plaats van de beeldende tentoonstelling ‘Mijn grafplaats’, in de Valkhofkapel Nijmegen. Elke zaterdag en zondag vanaf 11 t/m 25 januari kunnen bezoekers van 12.00-16.00 uur deze tentoonstelling bezoeken en in gesprek gaan met beeldend kunstenaar Josje Schouten.

“Creëren is voor mij van levensbelang’’
Josje Schouten, beeldend kunstenaar: “Creëren is voor mij van levensbelang, net zoals delen. Bij deze tentoonstelling heet ik u welkom bij mijn graf. Via deze beeldende installatie geef ik de onontkoombaarheid van de dood weer en wijs ik op de mogelijkheden tijdens het leven. Stelt u zich eens voor dat u zelf, of een dierbare, compleet onverwacht zou komen te overlijden. Mochten er dan nog onopgeloste en onuitgesproken kwesties achterblijven, dan is dat een gemiste kans voor beiden en misschien een last voor degene die nog verder leeft”.

"Doorbreek het doodzwijgen"
Schouten daagt bezoekers uit om het doodzwijgen te doorbreken, zodat ook in hun leven belangrijke verbintenissen niet de kans krijgen tot doodbloeden. Zo hoopt zij duidelijk te maken dat kansen tijdens het leven genomen moeten worden.

De kapel is gedurende deze weekends ook voor bezichtiging geopend.

Geen evenementen , DONDERDAG
Geen evenementen
Toekomstige evenementen
Geen evenementen

Beeldende tentoonstelling ‘Mijn grafplaats’’ in Valkhofkapel, Nijmegen